uj.banner
Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikum
Általános Iskola 8. osztály utáni képzések | Érettségi | Felnőttképzés | Nyelvi képzések
Külföldi szakmai gyakorlat
Erasmus+ szakképzési tanulók mobilitása: Sevilla
Külföldi szakmai gyakorlat, Sevilla, Spanyolország 
2017. július 2-15.

  
EU flag-Erasmus vect POS

A projektet az Európai Unió támogatta. 

A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
Módosítás dátuma: 2018. július 29. vasárnap, 12:28
 
Erasmus+ Mobilitási projekt 2015. - Bécs
Külföldi szakmai gyakorlat, Bécs - 2015. Május 11-31.

EU flag-Erasmus vect POS

A projektet az Európai Unió támogatta.

A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
Módosítás dátuma: 2015. november 12. csütörtök, 10:20
 
ERASMUS- LEONARDO PROGRAM 2014. Milánó

2014. június 15 - július 6-ig
• Résztvevők: Modell Divatiskola tanulói (Textilrajzoló és modelltervező, Díszlet és jelmeztervező asszisztens és Divat és stílustervező képzés hallgatói)
• Itthoni felkészítés, a szervezőkkel való együttműködés: Június elején volt egy intenzív felkészítés, amelyik mentálisan és nyelvileg készítette fel a tanulókat a 3 hetes kinti tartózkodásra. A tanulók 30 órás angol nyelvi képzésen vettek részt.
• Kísérő tanárok: a 3 hetes turnus alatt 2+1 hetes váltásban 2-2 tanár felügyelt a gyerekekre

milano14 0111dj: Bagi Jusztina, Pataky Bea, Sánta Enikő, Szabó Alexandra, Verebi Olívia, Wágner Nikolett
11t: Juhász Nikolett, Kiss Liza, Szabó Heni, Tamás Cintia
14ds: Győri Nikolett, Légrádi Eszter


SZÁLLÁS:
Milánó melletti kisvárosban, Monza-ban kaptunk szállást. Ez nagyon jó választásnak bizonyult az Evolvo részéről. Egy újépítésű szociális szállóban laktunk, kétágyas, vizesblokkal ellátott szobákban. A portánál WIFI is biztosítva volt. Az étkezés a szomszédos épületegységben volt megoldva napi kétszer (reggeli, vacsora), illetve kaptunk hidegélelem csomagot ebédre.

milano14 02


 
KÖZLEKEDÉS:
Az Evolvo biztosított mindenkinek bérletet a 3 hétre – ezzel tudtunk közlekedni Monzából Milánóba (vonattal) és Milánón belül. Közlekedési térképet is kaptunk – ez nagyban könnyítette az diákok önálló mozgását.

„… szép helyen voltunk, megtanultunk Milánóban közlekedni és az angolt is tudtuk egy kicsit használni.”
Juhász Niki 11t

SZAKMAI PROGRAM:
Munkaadó: THEATRO SABAOTH - keresztény “vándorszínház”

milano14 03

   

A diákok 2 projektben voltak érintettek:

1.    Egy performansz készült bibliai női alakok szerepeltetésével.

Feladat: 3 kiválasztott nő (Sába királynő, Mózes anyja és Mária) számára terevezni modern, de karakteréhez passzoló ruhát.

milano14 04

milano14 05

2.    Egy filmben való részvétel, melynek műfaja: katolikus horror.

Első feladat az inspirációszerzés, a témára való ráhangolódás volt.
Saját díszletet kellett tervezni a diákoknak az életükhöz. Ehhez pszichológiai gyakorlatokat csináltak. Megnézhették a horror film egyik belső díszletét segítségképpen.

milano14 06

milano14 07

milano14 09


A következő feladat a film szára jelmezek tervezése és kivitelezése volt. Ezen kívül állatmaszkokat csináltak.
   

milano14 08

milano14 10

„A szakmai készségünk a varrásban fejlődött és megtanultunk egyedül megoldani munkabéli problémákat.”
Juhász Niki 11t


KÖZÖS PROGRAMOK:
Rengeteg közös programon vettünk részt, ennek egy részét az EVOLVO szervezte és Kocsis András vezényelte le.

MONZA - Dóm
Első délután a lányokkal    megnéztük Monza belvárosát, a dómot és környékét.

milano14 11

MILANO – a Dóm és környéke; felmentünk a dóm tetőteraszára is, megnéztük a II. Victore Emanuele Gallery-t
 
milano14 12

milano14 13

milano14 14
 

PALAZZO MORANDO – divattörténeti gyűjtemény

milano14 15


Közös városnézés, pizzázás a Naviglio-n

milano14 16


EVOLVO szervezésében:
Városnézés Kocsis Andrással – divatnegyed megtekintése
 
milano14 17

Sforza kastély

milano14 18

IED – Milano Design egyeteme – divat szak megtekintése, trendelőadáson való részvétel

milano14 19

milano14 20

Divatbemutató a Svájci Nagykövetségen

milano14 21
 
Scala – az operaház és műhelyének látogatása

milano14 22

Rai Uno – tévéstúdió megtekintése

milano14 23

A Teatro Piccolo meglátogatása

milano14 24

milano14 25
 „… rá voltunk kényszerülve, hogy megoldjunk bizonyos helyzeteket, amik az életem során, a munkahelyemen is probléma lehet. Megtanultunk önállóak lenni, és úgy érzem sokkal magabiztosabb vagyok egy idegen helyzetben. Illetve sikerült a nyelvet is gyakorolni, ami nélkül a mai világban nagyon nehéz boldogulni.”
Szabó Heni 11t


„Jó tapasztalat volt számomra a gyakorlat. Gyakorolhattam az angolt és szakmailag is fejlődtem. Számos csodás helyet láttunk és megismertük az olasz szokásokat, kultúrát.”
Kiss Liza 11t.


„A milánói szakmai gyakorlatra visszatekintve nyelvi szempontból hasznosnak tekintem. Ezen kívül sok olyan helyet láttunk amik későbbi munkáinknál segítségünkre lesznek. A Scala és a Piccolo Theatro díszlet és jelmez műhelye betekintést engedett, hogy milyen is az életben a díszlet és jelmez készítés.”
Szabó Alexandra 11dj


„… most hogy láttam mi várhat rám a jövőben motiváltabb lettem.”
Wagner Niki 11dj

„Érdekes volt megismerni a szakmánkat egy külföld színház szempontjából. Milánó gyönyörű város sok látnivalóval. Az önállóságot igényli a gyakorlat, de sok szabadsággal is jár, amit főleg a városnézésre fordítottunk.”
Pataky Bea 11dj

„Talán úgy foglalhatnám össze a Milánói utunkat hogy az élet felkínált nekünk egy lehetőséget arra hogy láthassuk egy kis szeletét a világnak és mi éltünk is ezzel a lehetőséggel.


Túlzás lenne azt mondani hogy felhőtlenül élveztük minden pillanatát a 'kirándulásunknak' és hogy minden úgy zajlott volna ahogy azt előre elképzeltük,viszont visszagondolva egy élménnyel,tapasztalattal lettünk gazdagabbak ezáltal,új embereket ismerhettünk meg és betekintést nyerhettünk egy másik kultúra szokásaiba és megtudhattuk milyen is egy olyan helyen helyt állni ahol a nyelvi korlát is akadályt jelenthet.


Csak ajánlani tudom hogy használja ki mindenki akinek lehetősége nyílik rá ezt a programot, lehet hogy egy-egy adott pillanatban úgy fogja érezni hogy talán nem kellett volna,de egy olyan emlékekkel gazdagítja az embert amire ki tudja mikor nyílna újra lehetősége.”
Verebi Olívia,11.dj

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 23. kedd, 10:17
 
Milánó - Szakmai gyakorlat külföldön

2012 szeptember 16- október 6-ig

  • Résztvevők: Modell Divatiskola tanulói
  • Itthoni felkészítés, itthoni és külföldi szervezőkkel való együttműködés: Augusztusban volt egy felkészítés, amelyik mentálisan és nyelvileg készítette fel a tanulókat a 3 hetes kinti tartózkodásra. A tanulók 30 órás olasz nyelvi képzésen vettek részt, utólag ennek nem sok haszna volt szerencsésebb lett volna az angol nyelvet gyakorolni ez alatt az idő alatt.
  • Kísérő tanárok: a 3 hetes turnus alatt 1,5 -1,5 hétig 2-2 tanár felügyelt a gyerekekre


Szállás:  egy Hostelben kaptunk szállást ami első látásra sokkoló volt mert a szállás alsó részében helyezték el a tanulókat és a helység nagyon zsúfolt volt a 12 ágytól. ott tartózkodásunk alatt kiderült, hogy a Hostel majdnem a város középpontjában van, közel a metróhoz és a környék is nagyon kulturált. Miután a tanulók megszokták az új helyzetet, szívesen voltak együtt, élvezték egymás társaságát sokat beszélgettek egymással és a szállás más lakóival is. A hostelnek jó volt a reggeliző része kényelmes jó hely volt és a reggeli is megfelelő volt.

1 2  3

A vacsorázó helyünkön nem éppen ideálisak voltak a körülmények.  3 hétig minden este tésztát szolgáltak fel vacsorára ez egészségesnek sem mondható, de az olasz konyháról sem tudtunk meg sokat, mert ezt a helyet kínaiak üzemeltették és nem igazán volt meg a olaszos ízvilág.


5


Szakmai programok

Milánó a lehetőségek városa volt ebben az időszakban a csoport egy része kijutott az éppen akkor megrendezésre kerülő, legnagyobb cipő és táska vásárba fantasztikus élmény volt. A bőrös szakma csúcstermékeit láthattuk, csodálhattuk és meg is foghattuk. Szeptember elején voltak a milánói divatnapok tele volt a város manökenekkel ,  utcai divatbemutatókkal  a belváros minden  utcájában megnézhettük az aktuális divatot és szakmailag elemezhettük azt. Jó tapasztalatgyűjtés volt ez a további itthoni munkánkhoz.

5  6

 
Látogatás a FERRÉ divatházban

Ha semmi  más élményünk nincs csak ez már megérte volna Milánóba menni. Az Evolvo cég kapcsolatának köszönhetően meglátogattuk a Ferré divatházat. Az egyik legnagyobb olasz divatház tulajdonosa fogadott minket végtelenül kedvesen. Megmutatta a tervező eredeti munkáit és bemutatta a működésüket. Láttunk egy működő divatházat a terv megszületésétől a kivitelezésig óriási élmény volt.

Az irodában kiállított tárgyak megtekintése múzeumi élményhez hasonlított.

7

Látogatás a Milánói Scala díszlet és jelmeztervező műhelyébe

Nem gondoltuk, hogy ekkora szakmai élményben lesz részünk. Kísérőnk elvitt minket a Scala díszlet és jelmezkészítő műhelyébe. Minden munkafolyamatot megnézhettünk. Egészen közelről láttuk, hogy készülnek a fából, fémből, műanyagból készített díszletek. Az igazán nagyszerű élmény az volt, amikor a varrodába mentünk és láttuk az aktuális darabhoz készülő jelmezek varrását. A látogatás része volt még a maszkok álarcok és a múzeumi rész megtekintése is.

8

Kulturális élmények

Milánó nagyon szép város, bár sok nevezetes épülete nincs, viszont ami van az nagyon szép és híres. Városnézéskor láttuk a Boldogság kapuját, a Scalát, a Dómot és a Leonardo szobrot is.

9 10  1112


BULGARI, ESCADA, GUCCI, DOLCE GABANA, TIFFANY, ARMANI, LUIS VUITTON:

Ezek a nevek már nemcsak a TV reklámokból ismerősek láttuk és éreztük a divatot és érzékeltük a divatban lévő óriási üzleti lehetőséget is. Később ez még jól fog jönni.

13 1415


Munkahelyek

 
Yerlice text service- Kötött árut forgalmazó cég, Invidiamo- férfiiingeket gyártó cég
 

161718


A munkahelyi tapasztalatok megerősítették a tanulókat abban, hogy mennyire fontos a nyelvtudás.

Megismerkedtek az EU-s munkamorállal,  és szakmai kitekintést kaptak egy magasabb szintű szaktudásról. Hasznos ,értékes tapasztalatokat gyűjtöttek.

20

Élményekkel gazdagon jöttünk haza Milánóból, jó lehetőség volt tanárnak, diáknak egyaránt.

Módosítás dátuma: 2013. március 12. kedd, 14:07
 


esza hu_v863-300x272

ALUMNI -
VEKOP-8.6.3-16-2017-00006

Idegen nyelvi készségek fejlesztése

hatartalanul logo

Határtalanul!
a nemzeti összetartozás
operatív programja

Idegen nyelvi készségek fejlesztése

infoblokk kedv_final_RGB_ESZA_felso-300x210

VEKOP-8.5.1-17-2017-00003
"Idegen nyelvi készségek
fejlesztése"

Idegen nyelvi készségek fejlesztése

infoblokk kedv_final_RGB_ESZA_felso-300x210

VEKOP-8.6.3-16-2017-00006
„BKSZC – Bátorság, Komplexitás,
Szinergia és Célszerűség a
Szakképzésért”

szakmai gy
Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikum
Minden jog fenntarva! © 2009,
http://www.modelldivatiskola.hu, e-mail: titkarsag@kreativtechnikum.hu
Elérhetőségek: Főépület - 1133 Budapest, Vág u. 12-14. Telefon: +36 1 351 05 14, Fax: +36 1 351 10 93, Tanműhely - 1134 Budapest, Szabolcs u. 27. Telefon: +36 1 412 27 50