uj.banner
Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikum
Általános Iskola 8. osztály utáni képzések | Érettségi | Felnőttképzés | Nyelvi képzések
Comenius for a better life
A két éves projektmunkában résztvevő diákok élménybeszámolói

1.
2009 szeptemberében vette kezdetét a projekt iskolánkban. Amikor csatlakoztunk, megkaptuk az első feladatot, meg kellett ismernünk a csapat többi tagját, ugyanis csak látásból ismertük egymást. Szerencsére hamar összekovácsolódtunk és hónapokon keresztül dolgoztunk a megadott témákban, ehhez kapcsolódóan programokat szerveztünk az iskolában.

Az első év végén Spanyolországba látogathattunk Galapagar-ba, ahol beszámoltunk az éves tevékenységeinkről, megismertük a résztvevő országok diákjait, tanárait, és ízelítőt kaphattunk a spanyol kultúrából, illetve az ország látványosságaiból. A második évben az új diákok csatlakoztak a koordináló csapathoz és új feladat feldolgozását kezdtük meg. A második az évben  is szerveztünk programokat az iskolában. A két évet lezáró meeting-re Olaszországban, Bormio-ban került sor. Itt szintén beszámoltunk az elvégzett munkánkról, valamint újra találkoztunk a résztvevőkkel, közöttük ismerős és ismeretlen arcokkal egyaránt. Megismerhettük Olaszország bizonyos részeit és ellátogattunk Svájcba. Ez a projekt rengeteg lehetőséget nyújtott számunkra. Ösztönzött minket az angol nyelv használatára, az együttműködésre, nem csak egymással, hanem más országokkal is. Nyitottakká váltunk olyan dolgokra, amik idegenek voltak számunkra, és nem utolsó sorban rengeteg új barátot szereztünk. A projekt hasznos volt az iskola számára is, hiszen így erősíthette nemzetközi kapcsolatait. Természetesen az utazások felejthetetlen élményt nyújtottak számunkra. Bátran ajánljuk a vállalkozó kedvűeknek is, hogy használják ki az olyan lehetőségeket, amelyekkel új ismereteket szerezhetnek.
Módosítás dátuma: 2011. október 06. csütörtök, 07:53
Bővebben...
 
Addiction performance
Addiction performance

A két éves munka összegzése a káros szenvedélyek elleni küzdelem és megelőzés jegyében. A performance az olaszországi projektzáró rendezvényen került bemutatásra, fény, hang,  mozgás és látványelemek felhasználásával. A show a projektet koordináló diákok közreműködésével valósult meg.

Comenius nap 2010. március 4. divatbemutató

A résztvevő országok ugyanazon a napon tartották ezt a rendezvényt, célja: szakértők bevonásával az iskolán belül szélesebb tájékoztatást és a megelőzés lehetőségeinek bemutatása volt. Ezen a napon egy divatbemutató került megrendezésre, ahol bemutatták a káros szenvedélyek szellemében készült ruhakölteményeket.

Képek a divatbemutatóról itt érhetőek el!Az első éves munka összegzése

A projektben résztvevő diákok országonként bemutatták egymásnak az egy év alatt végzett munkát, elemezték az azonosságokat, megkeresték a különbségeket, majd erről prezentációt tartottak a spanyolországi Galapagar városban.


Összesítő táblázat az intézményi és jogi szabályozásról

Közösen kidolgozott, azonos szempontrendszer alapján az országokra jellemző intézményi és jogi háttér feltérképezése. Azonosságok és különbségek elemzése


2010-2011-es éves munka összegzése és bemutatása

Az év folyamán elért eredményeket, tapasztalatokat, kreatív ötleteket az első év tapasztalataira építve, a megelőzésre koncentrálva az olaszországi (Bormio) projekttalálkozó keretén belül mutatták be egymásnak a résztvevő országok.


A kapcsolódó dokumentumokat ide kattintva érheti el!


Módosítás dátuma: 2011. október 03. hétfő, 12:00
 
Olimpia régen és most

Interjú Hortobágyi Ami testnevelés tanárnővel, aki az „Olimpia régen és most” csoportmunkát tartotta a Comenius projektnapokon szeptember 2-án és 3-án.

Mivel foglalkozott a tanárnő a munkacsoporttal közösen a projektnapokon?

Az első napon már reggel párokra osztottam a csoportomat, hogy így könnyebben megismerjék egymást és kicsit együtt dolgozzanak. Mindenki kapott két olimpiát az Újkori olimpiák közül, amiről anyagot- információt kellett gyűjtenie. Elmentünk a Testnevelési és Sport múzeumba, ahol körbevezettek minket, és megmutattak nekünk minden fontos és érdekes dolgot. Egy emelettel feljebb pedig az UTE történetével, sportolóival, és híres meccseivel ismerkedhettünk meg. Biztosra veszem, hogy a gyerekek nagyon élvezték. A második nap megpróbáltuk gépre vinni a sok információt, amit gyűjtöttek, sikerült is. Hat órát ültek egyfolytában a gép előtt, sokat dolgoztak vele.

Ezekből hamarosan video készül, amit az iskola honlapján bármikor el lehet érni. Egy video az összes Újkori olimpiáról mekkora segítség a diákoknak, akik a tanulmányaik során éppen ezzel foglalkoznak.
Módosítás dátuma: 2011. január 28. péntek, 14:44
Bővebben...
 
Interjú Horváth Gábor tanárúrral
Hortváth Gábor tanárúrral készítettem interjút, aki a szeptember elején megszervezett Project napokon az UTAZÓ IRODALOM foglalkozást tartotta a Vág utcai épület könyvtárában.


- Mit gondol, milyen volt az Utazó Irodalom foglalkozás?

- Elég sok diák vett részt aktívan, osztotta meg a véleményét a többiekkel a 2 nap folyamán, így hasznosnak tartom, hogy tudtunk ezekről a témákról beszélni.
Módosítás dátuma: 2010. október 26. kedd, 19:17
Bővebben...
 
Gazdálkodj drogosan

A Gazdálkodj drogosan társasjátékot egy bemutatkozással kezdtük


Ezután a jelenlevőket csoportba osztották. Az első csoport írt néhány kérdést az alkoholról. A második csoport a drogokról készített kérdéseket. A harmadik csoport feladata az volt, hogy az egészséges életmódról és a sportról írjon kérdéseket. A négyes számú csoportnak el kellett készítenie a társasjáték alapjait, amit nagyon izgalmasnak találtak a résztvevők. Ezek után a csoportok kiegészítőket gyártottak a társasjátékot, pl.: anyagból bábut és papírból dobókockát. Végezetül összeállt a társasjáték. Végül a diákok kitöltöttek egy elégedettségi kérdőívet.
Módosítás dátuma: 2010. október 26. kedd, 19:08
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

esza hu_v863-300x272

ALUMNI -
VEKOP-8.6.3-16-2017-00006

Idegen nyelvi készségek fejlesztése

hatartalanul logo

Határtalanul!
a nemzeti összetartozás
operatív programja

Idegen nyelvi készségek fejlesztése

infoblokk kedv_final_RGB_ESZA_felso-300x210

VEKOP-8.5.1-17-2017-00003
"Idegen nyelvi készségek
fejlesztése"

Idegen nyelvi készségek fejlesztése

infoblokk kedv_final_RGB_ESZA_felso-300x210

VEKOP-8.6.3-16-2017-00006
„BKSZC – Bátorság, Komplexitás,
Szinergia és Célszerűség a
Szakképzésért”

ruha
konyvtar
szakmai gy
Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikum
Minden jog fenntarva! © 2009,
http://www.modelldivatiskola.hu, e-mail: titkarsag@kreativtechnikum.hu
Elérhetőségek: Főépület - 1133 Budapest, Vág u. 12-14. Telefon: +36 1 351 05 14, Fax: +36 1 351 10 93, Tanműhely - 1134 Budapest, Szabolcs u. 27. Telefon: +36 1 412 27 50