uj.banner
Modell Divatiskola Iparművészeti, Ruha-és Bőripari Szakközépiskola és Szakiskola
Szakközépiskolai, szakiskolai képzések | Érettségi utáni szakképzések | Szakiskolai OKJ-s képzések | Felnőttképzés | Esti képzések
Pótfelvételi │ 8. osztályosoknak
felveteli sIskolánkban pótfelvételire van lehetőség. A felvétel feltétele az általános iskolában elértő eredmény lesz (5., 6., 7. év végi és 8. félévi osztályzatai).
A jelentkezéshez kérjük, az alábbi JELENTKEZÉSI LAPOT kitöltve iskolánkba eljuttatni (Levélként vagy személyesen: 1133 Bp., Vág u. 12-14., illetve e-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
A képzésekkel kapcsolatban személyes felvilágosítást Bajuszné Molnár Margit igazgatóhelyettes ad. Telefonszám: 351-0514/138 mellék.

Képzéseinkről itt olvashatnak.
 
Nappali képzéseink │ OKJ-s képzések

A jelentkezéseket a 2014/15-ös tanévre várjuk. Jelenkezni folyamatosan lehet.
 
É
rettségi után

         Könnyűipar szakmacsoport:
         - Ruhaipari technikus (1 év) : feltétel ruhaipari szakközépiskolai érettségi
         - Ruhaipari technikus (2 év)

          Művészet, közművelődés, kommunikáció szakmacsoport:
          - Divat- és stílustervező (2 év)
          - Textilműves (2 év)

(A részletekért kattints a képre!)
DS.TX.szorolapok

Sikeresen befejezett 10. évfolyam után
         - Női szabó (2 év)
         - Bőrdíszműves (2 év)
 
Esti képzéseink

A jelentkezéseket a 2014/15-ös tanévre várjuk. Jelenkezni folyamatosan lehet.

 • Szakképzés
          - Női szabó (3 év)
          - Férfiszabó (3 év)
          - Fehérnemű-készítő és kötöttáru összeállító (3 év)
          Feltétel: sikeresen befejezett 8. évfolyam és betöltött 16. év 
 • Érettségire való felkészítés ( 2 év )
          Feltétel: szakmai OKJ-s bizonyítvány

Esti képzéseinken a  foglalkozások heti 3 alkalommal délután vannak.

 
Támogatás az adó 1%-ával
rendelkezo nyilatkozat_2014Ha támogatni szeretné iskolánk TŰ, CÉRNA, OLLÓ ALAPÍTVÁNYÁT adója 1%-ával, azt a képre való kattintás után megjelenő nyomtatvány segítségével tudja megtenni.
Köszönjük támogatását!
  
Az alapítvány tevékenységével a Modell Divatiskola Iparművészeti, Ruha- és Bőripari Szakközépiskola és Szakiskola oktató-nevelő tevékenységét és feltételrendszerét segíti.
 
Iskolánk sikere a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Versenyén!

oklevel

Iskolai Sportkörünk túraszakosztálya 2013. október 19-én, Tatabányán a budapesti szintű őszi tájékozódási túraversenyen kiemelkedő eredményt ért el.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

 
Szakközépiskolai, szakiskolai képzések │8. osztály után
Általános iskola utáni képzéseink a 2014/2015-ös tanévben:

Szakközépiskolai képzések
 • Ruhaipari technikus│tagozatkód: 01
  (4+1 tanév)
  Könnyűipari szakmacsoport 
  Az érettségi után az 5. év befejezésével OKJ-s Ruhaipai technikus szakmai végzettséget szerezhet a tanuló.
  Az érettségire való felkészítés mellett  a ruhaipari technikus szakképesítéshez szükséges alapozó képzésben vesznek részt. Elsajátítják a gyártás-előkészítés, modellezés és  ruhakészítés folyamatát. A fővárosban a 2014/2015. tanévben csak iskolánkban indul ruhaipari technikus képzésre felkészítő ruhaipari szakközépiskolai oktatás.
   
 • Textilműves│tagozatkód: 02
  (4+1 tanév)
  Művészet, közművelődés, kommunikáció szakmacsoport
  Az érettségi után az 5. év befejezésével OKJ-s Textilműves szakmai végzettséget szerezhet a tanuló. További 1 év elvégzésével Bőrműves OKJ-s szakképesítés szerezhető.
  A textilműves képzésben a tanulók elsajátítják a  textilkészítő és díszítő eljárásokat és azok kreatív felhasználását. A tanult művészeti alapismereteket felhasználják a textíliák, kiegészítők és ruhák tervezésében és kivitelezésében.

 
Szakiskolai képzések

 • Női szabótagozatkód: 03
  (3 tanév) 
  Könnyűipari szakmacsoport
  A 3 éves képzés OKJ-s szakmai bizonyítvány megszerzésével zárul.
  A női szabó feladata műszaki dokumentáció alapján, sorozat- és méretes női ruházati termékek gyártása, egyéb termékek ágynemű, függöny, lakástextíliák készítése, ruházati termékek átalakítása, javítása.
 • Bőrdíszművestagozatkód: 04
  (3 tanév) 
  Könnyűipari szakmacsoport
  A fővárosban csak iskolánk képez Bőrdíszműves tanulókat. A 3 éves képzés OKJ-s szakmai bizonyítvány megszerzésével zárul. 
  A bőrdíszműves feladata a különböző bőrdíszműipari termékek kiszabása, előkészítése, díszítése, összeállítása, bélelése, befejező műveleteinek végrehajtása. A különböző kesztyű fajták kiszabása, előkészítése, díszítése, összeállítása, bélelése, befejező műveleteinek végrehajtása, bőrdíszműipari termékek különböző javítási műveleteinek elvégzése.
   
 • Népi bőrművestagozatkód: 05
  (3 tanév) 
  Könnyűipari szakmacsoport
  A 3 éves képzés OKJ-s szakmai bizonyítvány megszerzésével zárul. A népművészet hagyományait, a népi kézműves, ezen belül kiemelten a Népi bőrműves a tárgyalkotás és a díszítőművészet funkcionális és esztétikai törvényszerűségeit alapul vevő, egyben korunk igényeihez igazodó, a mai tárgy- és környezetkultúrába szervesen illeszkedő bőrműves termékkészítés. Önálló és igényes munkavégzés a tervezéstől a kivitelezésig.

   TELEPHELY KÓDSZÁMA: 003

 A képzésekkel kapcsolatban személyes felvilágosítást Bajuszné Molnár Margit igazgatóhelyettes ad.
Telefonszám: 351-0514/138 mellék
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A felvétel feltételei:
Szakközépiskolába való jelentkezés esetén a felvételi rangsor kialakítása a tanulmányi eredmény és központilag megírt felvételi dolgozatok eredménye alapján történik. A Textilműves képzésre jelentkezőknél a felvételi rangsor kialakításához az iskolánkban megtartott rajzkészség-szint felmérés eredményét is figyelembe vesszük.
Szakiskolába való jelentkezésnél a felvételi rangsor kialakítása a tanulmányi eredmény alapján történik. A jelentkezőket szóbeli beszélgetésre is behívjuk.

 
Iskolánk tanulója Európa Bajnok lett
image-1383738329375-V
2013. november 2-án lezajlott a 41. Wadokai Európa Bajnokság Budapesten. A Pestszentimrei Sportkastélyban megrendezett Európa Bajnokságra 20 ország nevezett versenyzőket. 
Egy ország színeiben 2 versenyző indulhatott az egyéni versenyszámokban, a csapatversenyekben országonként 1 csapat nevezhetett. A magyar válogatott keretbe nyolc egyesület 52 karatékája került be, akik  egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem), valamint csapat kata és csapat kumite versenyszámokban  indultak. 
16 arany, 10 ezüst és 12 bronz éremmel az országok közötti összesítésben 80 ponttal Magyarország az első  helyen végzett. 
Iskolánk 12.n osztályos tanulója, PÉTERI-TAKÁTS KAMILLA Junior Kata Európa Bajnok lett! 

Gratulálunk eredményéhez és további sikereket kívánunk Neki!

image-1383738371939-V

 
Modell Divatiskola Iparművészeti, Ruha- és Textilipari Szakközépiskola és Szakiskola, Minden jog fenntarva! © 2009, http://www.modelldivatiskola.hu, e-mail: info@modelldivatiskola.hu
Elérhetőségek: Főépület - 1133 Budapest, Vág u. 12-14. Telefon: +36 1 351 05 14, Fax: +36 1 351 10 93, Tanműhely - 1134 Budapest, Szabolcs u. 27. Telefon: +36 1 412 27 50

Joomla extensions by Siteground Hosting