uj.banner
Modell Divatiskola Iparművészeti, Ruha-és Bőripari Szakközépiskola és Szakiskola
Szakközépiskolai, szakiskolai képzések | Érettségi utáni szakképzések | Szakiskolai OKJ-s képzések | Felnőttképzés | Esti képzések
Általános iskola 8. osztály utáni képzések
8. osztályos tanulóknak kínálunk szakközépiskolai és szakiskolai képzést az alábbi szakmacsoportokban a 2014/2015-ös tanévben:

Szakközépiskolai képzések

 Könnyűipari szakmacsoport

 • Ruhaipari technikus (4+1 tanév) 
  tagozatkód: 01

  Az érettségi után az 5. év befejezésével OKJ-s Ruhaipai technikus szakmai végzettséget szerezhet a tanuló.
  Az érettségire való felkészítés mellett  a ruhaipari technikus szakképesítéshez szükséges alapozó képzésben vesznek részt. Elsajátítják a gyártás-előkészítés, modellezés és  ruhakészítés folyamatát. A fővárosban a 2014/2015. tanévben csak iskolánkban indul ruhaipari technikus képzésre felkészítő ruhaipari szakközépiskolai oktatás.

Művészet, közművelődés, kommunikáció szakmacsoport

 • Textilműves (4+1 tanév) 
  tagozatkód: 02

  Az érettségi után az 5. év befejezésével OKJ-s Textilműves szakmai végzettséget szerezhet a tanuló. További 1 év elvégzésével Bőrműves OKJ-s szakképesítés szerezhető.
  A textilműves képzésben a tanulók elsajátítják a  textilkészítő és díszítő eljárásokat és azok kreatív felhasználását. A tanult művészeti alapismereteket felhasználják a textíliák, kiegészítők és ruhák tervezésében és kivitelezésében.
  


Szakiskolai képzések


Könnyűipari szakmacsoport

 • Női szabó (3 tanév) 
  tagozatkód: 03
  A 3 éves képzés OKJ-s szakmai bizonyítvány megszerzésével zárul.
  A női szabó feladata műszaki dokumentáció alapján, sorozat- és méretes női ruházati termékek gyártása, egyéb termékek ágynemű, függöny, lakástextíliák készítése, ruházati termékek átalakítása, javítása.

 • Bőrdíszműves (3 tanév) 
  tagozatkód: 
  04
  A fővárosban csak iskolánk képez Bőrdíszműves tanulókat. A 3 éves képzés OKJ-s szakmai bizonyítvány megszerzésével zárul. 
  A bőrdíszműves feladata a különböző bőrdíszműipari termékek kiszabása, előkészítése, díszítése, összeállítása, bélelése, befejező műveleteinek végrehajtása. A különböző kesztyű fajták kiszabása, előkészítése, díszítése, összeállítása, bélelése, befejező műveleteinek végrehajtása, bőrdíszműipari termékek különböző javítási műveleteinek elvégzése.
   
 • Népi bőrműves (3 tanév) 
  tagozatkód: 05
  A 3 éves képzés OKJ-s szakmai bizonyítvány megszerzésével zárul. A népművészet hagyományait, a népi kézműves, ezen belül kiemelten a Népi bőrműves a tárgyalkotás és a díszítőművészet funkcionális és esztétikai törvényszerűségeit alapul vevő, egyben korunk igényeihez igazodó, a mai tárgy- és környezetkultúrába szervesen illeszkedő bőrműves termékkészítés. Önálló és igényes munkavégzés a tervezéstől a kivitelezésig.

A képzésekkel kapcsolatban személyes felvilágosítást Bajuszné Molnár Margit igazgatóhelyettes ad.

Telefonszám: 351-0514/138 mellék
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


A csoportos látogatás esetén kérjük, szíveskedjenek előre bejelentkezni, hogy megfelelő vezetőt biztosíthassunk. Szívesen tartunk személyesen is tájékoztatást iskolájukban, ha igényt tartanak rá (pl. összevont szülői értekezleten).
 


Modell Divatiskola Iparművészeti, Ruha- és Textilipari Szakközépiskola és Szakiskola, Minden jog fenntarva! © 2009, http://www.modelldivatiskola.hu, e-mail: info@modelldivatiskola.hu
Elérhetőségek: Főépület - 1133 Budapest, Vág u. 12-14. Telefon: +36 1 351 05 14, Fax: +36 1 351 10 93, Tanműhely - 1134 Budapest, Szabolcs u. 27. Telefon: +36 1 412 27 50